Stereo Problem - Not getting any sound

**** PLEASE USE SUBTOPICS BELOW FOR NEW TOPICS ****

Moderator: volvite

abomb1
Posts: 35
Joined: Tue Dec 09, 2008 11:07 am
Location: WI

Stereo Problem - Not getting any sound

Postby abomb1 » Fri Jul 31, 2009 12:51 pm

This has happened to me a few times lately. My stereo is on, I can change stations, receive the RDS feed, switch to CD, but I get no sound, no feedback, nothing out of the speakers. I can turn the volume all the way up and still nothing. This usually goes on for a couple days, then all of the sudden they start working again. I have the Bose system in mine, and am guessing there is an amplifier that is powering all the speakers somewhere. Is it possible I have a loose ground somewhere? Any ideas are greatly appreciated!!!


coom1986
Posts: 194
Joined: Fri Aug 08, 2008 12:29 pm

Postby coom1986 » Sat Aug 01, 2009 1:36 pm

if you've got an 08 model with the screen then theres a self test that you can do to see if your speakers are getting any power..if not i'd be looking at the amp..

me&pathy
Posts: 319
Joined: Sun Dec 23, 2007 12:35 pm
Location: California

Postby me&pathy » Sun Aug 02, 2009 11:22 am

well i know 05 to 07 bose system's use a clarion head unit, and they weren't very good a lot of them broke, im on my third one. just take it into the dealer and they will swap it with a re furb one, or you could just replace it with an after market one.

abomb1
Posts: 35
Joined: Tue Dec 09, 2008 11:07 am
Location: WI

Postby abomb1 » Mon Aug 03, 2009 8:22 am

me&pathy wrote:well i know 05 to 07 bose system's use a clarion head unit, and they weren't very good a lot of them broke, im on my third one. just take it into the dealer and they will swap it with a re furb one, or you could just replace it with an after market one.
I'm not under warranty any more, so I think I'm better off finding an aftermarket one if that's what it is.

Does anyone know if the amplifier is built into the stereo or if its somewhere else in the vehicle? I want to make sure its not that before replacing the stereo.

User avatar
NVSteve
Sponsored Member
Posts: 1985
Joined: Thu Feb 01, 2007 11:27 am
Location: Salt Lake City

Postby NVSteve » Mon Aug 03, 2009 9:07 am

abomb1 wrote: Does anyone know if the amplifier is built into the stereo or if its somewhere else in the vehicle?
Have a peek under the driver's seat.

abomb1
Posts: 35
Joined: Tue Dec 09, 2008 11:07 am
Location: WI

Postby abomb1 » Mon Aug 03, 2009 9:11 am

NVSteve wrote:
abomb1 wrote: Does anyone know if the amplifier is built into the stereo or if its somewhere else in the vehicle?
Have a peek under the driver's seat.
I thought that's where it was, but someone else told me that was the ECU. Thanks.

User avatar
JAHBLESSINGS
Sponsored Member
Posts: 1400
Joined: Mon Oct 13, 2008 1:36 pm
Location: 90 DEGREES FLORIDA

Postby JAHBLESSINGS » Mon Aug 03, 2009 10:35 am

the amp for the bose is under the drivers seat.

me&pathy
Posts: 319
Joined: Sun Dec 23, 2007 12:35 pm
Location: California

Postby me&pathy » Mon Aug 03, 2009 8:40 pm

abomb1 wrote:
NVSteve wrote:
abomb1 wrote: Does anyone know if the amplifier is built into the stereo or if its somewhere else in the vehicle?
Have a peek under the driver's seat.
I thought that's where it was, but someone else told me that was the ECU. Thanks.
isnt the ecu under the hood in the biggest of the three black boxes by the battery?

User avatar
disallow
Site Admin
Posts: 2807
Joined: Wed Aug 13, 2008 9:02 am
Location: Winnipeg, Canada

Postby disallow » Mon Aug 03, 2009 9:07 pm

me&pathy wrote:
abomb1 wrote:
NVSteve wrote: Have a peek under the driver's seat.
I thought that's where it was, but someone else told me that was the ECU. Thanks.
isnt the ecu under the hood in the biggest of the three black boxes by the battery?
yes, its on the passenger side right in front of the firewall beside the big fuse block under the hood.


Return to “2005-2012 Pathfinder (R51)”

cron