Issues with my 94

You gotta Love these old VG30E/i powered beasts, raw truck DNA to the core.

Moderator: volvite

Chuckwick357
Posts: 3
Joined: Wed Sep 15, 2010 8:49 pm
Location: Cincinnati, OH

Issues with my 94

Postby Chuckwick357 » Wed Sep 15, 2010 9:16 pm

Hi all,
New to the sight just picked up my second Pathfinder 1994 wit 169 in the clock the first was a 1988 2D love that truck wish I could find on with a good body on it.

Anyway my issue: I have looked and searched a cant find an answer.
The problem occurs whenever I reach ~2000 RPM the truck begins to hesitate and jerk. I can't reach anything much higher than 3000 rpm. (although not sure as the tachometer bounces wildly). When the car is cold I don't have the problem. But as the car warms up after a few miles of driving, the RPMs at which I am able to run the car successful (without hesitation and jerking) decreases until it reaches about 2000 which then becomes the threshold.

So far new Fuel filter, Wires, plugs, Cap and button.

Any ideas

Thank
Chuck.


Chuckwick357
Posts: 3
Joined: Wed Sep 15, 2010 8:49 pm
Location: Cincinnati, OH

Postby Chuckwick357 » Mon Sep 20, 2010 5:34 pm

No ideas?

WheatBread
Posts: 148
Joined: Wed Apr 28, 2010 7:08 am
Location: Little Rock, Ar

Postby WheatBread » Mon Sep 20, 2010 6:49 pm

probably a long shot but something similar happened to me, it was the air intake boot (rubber piece between the MAF and engine intake) was split on the bottom right next to engine intake - very hard to see without knowing to actually look there. I was sucking tons of air in the intake and the MAF didn't know. So check that for any leaks, rips, splits it's easy and worth a try

Chuckwick357
Posts: 3
Joined: Wed Sep 15, 2010 8:49 pm
Location: Cincinnati, OH

Postby Chuckwick357 » Tue Sep 21, 2010 7:28 am

Thanks Wheat,

I'll look for that tonight.

WheatBread
Posts: 148
Joined: Wed Apr 28, 2010 7:08 am
Location: Little Rock, Ar

Postby WheatBread » Tue Sep 21, 2010 1:21 pm

if that doesn't seem to be the problem post your question at

http://npora.ipbhost.com/

lots more WD21 support there, tell em headpeace sent ya

Matt94path
Posts: 3
Joined: Sat Dec 11, 2010 3:30 pm
Location: Maury county tennessee

Postby Matt94path » Mon Dec 13, 2010 1:49 am

had the same problem. It's like the longer it runs the harder it is to get it to run right. I let it sit a few hours and it starts right back up. It's stressful. Now it won't even start?


Return to “1986-1995 Pathfinder (WD21)”

cron