Hella Drving Lights Intsall

Anything automotive in nature, be it Nissan or one of those "other" manufacturers.

Moderator: volvite

User avatar
[email protected] Gr33k
Posts: 184
Joined: Tue Mar 25, 2008 1:06 pm
Location: Drexel Hill, PA

Hella Drving Lights Intsall

Postby [email protected] Gr33k » Tue Jul 06, 2010 5:50 am

Hi All, it's been a while since I've posted anything on this forum, but I have a question about installing a new set of lights that i purchased for the Pathfinder. I need a how to on how to install Hella Driving lights, because the set of instructions that came with the box is a little confusing. I also don't want to go and have them installed, because I want to do it myself. How hard/easy is this to do for a first timer like me? Thanks for your help.


User avatar
xd9-g19
Posts: 311
Joined: Mon Mar 30, 2009 10:08 pm

Postby xd9-g19 » Tue Jul 06, 2010 6:48 am

It is very easy, just follow the instruction that came with it, the hard part for me was where to run the wires, other than that it is cake. If you want I can take pics for you of my install after work or if your in a hurry I can text you pics.

User avatar
[email protected] Gr33k
Posts: 184
Joined: Tue Mar 25, 2008 1:06 pm
Location: Drexel Hill, PA

Postby [email protected] Gr33k » Tue Jul 06, 2010 7:01 am

I would definitely appreciate it. Photos of what to look for are definitely helpful. Thanks.

User avatar
xd9-g19
Posts: 311
Joined: Mon Mar 30, 2009 10:08 pm

Postby xd9-g19 » Tue Jul 06, 2010 1:56 pm

Well this is how I did mine, dont mind the wires, Im still in the market for a light bar, so until then my wires will be like you see em.
Image

Image

Image

Image

I know I couldve done the wires better, but oh well gives me something to do later. :D . Let me know if you need more pix or questions. Hope this gives you an idea.

User avatar
[email protected] Gr33k
Posts: 184
Joined: Tue Mar 25, 2008 1:06 pm
Location: Drexel Hill, PA

Postby [email protected] Gr33k » Tue Jul 06, 2010 10:52 pm

OK. That's a start. I have a couple other questions though. When I am looking at the lamp housing, I know that I need to connect the black wires for the lamp output. Where do the blue wires go to that are on the lamp housing? Are they the ground? Also where do I connect the green wire to after I connect it to the relay? Does it go to the battery?

User avatar
xd9-g19
Posts: 311
Joined: Mon Mar 30, 2009 10:08 pm

Postby xd9-g19 » Wed Jul 07, 2010 6:14 am

Yes the blue is ground, and as for the green wire, your suppose to connect it to a parking lamp, but I ran mine into a fuse box under the hood on the passenger side.

User avatar
[email protected] Gr33k
Posts: 184
Joined: Tue Mar 25, 2008 1:06 pm
Location: Drexel Hill, PA

Postby [email protected] Gr33k » Wed Jul 07, 2010 6:39 am

Alrighty, thanks XD for the helpful info. I'm going to give it a try.

User avatar
[email protected] Gr33k
Posts: 184
Joined: Tue Mar 25, 2008 1:06 pm
Location: Drexel Hill, PA

Postby [email protected] Gr33k » Thu Jul 08, 2010 8:44 pm

So I mounted everything, and connected all the wiring like the diagram that came in the box shows. The only thing is, I don't want the lights to work only with the high beams on. I want to be able to turn them on and off even when I have the parking lights on. A couple friends gave me some advice on how to connect the wire for power to the fuse box, but that didn't work. How do you wire them XD?

User avatar
xd9-g19
Posts: 311
Joined: Mon Mar 30, 2009 10:08 pm

Postby xd9-g19 » Thu Jul 08, 2010 8:59 pm

Tell me where you wired each color wire. ie the green wire? Im pretty sure thats the culprit.

User avatar
[email protected] Gr33k
Posts: 184
Joined: Tue Mar 25, 2008 1:06 pm
Location: Drexel Hill, PA

Postby [email protected] Gr33k » Thu Jul 08, 2010 9:13 pm

Yellow is the realy. Black went to the lights. Blue is the ground. the green wire I attached to the high beams.

User avatar
xd9-g19
Posts: 311
Joined: Mon Mar 30, 2009 10:08 pm

Postby xd9-g19 » Thu Jul 08, 2010 9:19 pm

Image

In the pic above where its marked in white, go into that fuse box and find the 15 amp fuse that should be marked something like H/Lamp Lo Rh or H/Lamp Lo Lh, pick one and put the green wire into that.

Ill try and get pix.

User avatar
xd9-g19
Posts: 311
Joined: Mon Mar 30, 2009 10:08 pm

Postby xd9-g19 » Thu Jul 08, 2010 9:28 pm

Image

Image

Image

Here is how I have mine, again, its not pretty, but its out of sight out of mind.

User avatar
[email protected] Gr33k
Posts: 184
Joined: Tue Mar 25, 2008 1:06 pm
Location: Drexel Hill, PA

Postby [email protected] Gr33k » Sat Jul 10, 2010 8:18 am

So, I re-wired the green wire, and did exactly what was in the photo, and it works perfectly now. Thanks for the advice XD

User avatar
xd9-g19
Posts: 311
Joined: Mon Mar 30, 2009 10:08 pm

Postby xd9-g19 » Sat Jul 10, 2010 6:02 pm

No Problem, glad I can help.


Return to “General Automotive”